Väggsten och väggskiffer till badrum

När man ska renovera sitt badrum eller bygga ett helt nytt badrum kan valen vara många när det kommer till vilket material som man ska välja till vägg och golvar. Ett alternativ som för tankarna till naturen är stenväggar eller skifferväggar.


Vackert väggskiffer & väggsten för alla tillfällen

Det här är väggskiffer och väggsten

Väggsten eller väggskiffer är ett alternativ vid en renovering av badrummet. Skiffersten är en natursten som är en så kallad sedimentär bergart, vilket innebär att stenen har flera lager. Till sin färg har skiffern ofta en mörkgrå färg.

När man ska göra en ny vägg finns det även andra alternativ till väggsten att välja mellan. Det finns typer av väggsten som har ett utseende som för tankarna till de vanligt naturligt förekommande stenarna i den svenska naturen med mer eller mindre mörka och ljusa gråa nyanser. Det finns även väggsten som består av stensorten marmor.

Det finns alltså olika alternativ till väggsten och väggskiffer. Vilket alternativ ni väljer till er skiffervägg eller stenvägg beror på vilken känsla ni vill skapa i ert badrum och vad som passar in med den resterande inredningen. Stenarna och skiffern ger en känsla som stämmer överens med naturen och bor man med vackra vyer inpå naturen är det möjligen något som man önskar.

Fler områden där väggsten kan användas

Väggsten och väggskiffer kan förutom i badrum användas i ett flertal olika delar av ett hem. Skiffersten eller annan sten kan exempelvis användas till en så kallad fondvägg där endast en vägg i ett rum bekläds med väggsten. Det kan även användas vid en öppen spis, i ett vardagsrum, till husets fasad, i anslutning till en bastu och så vidare.

Några fördelar med väggsten och väggskiffer är att sten och framförallt skiffer är ett tåligt material. Skiffersten är tåligt mot sådana skador som repor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *