Sedumväxter och andra växter till tak

Att använda sedumväxter och andra växter till tak är något som har ökat med tiden, men det är inget nytt utan växter har använts till tak under många år tillbaka. Just sedumväxter är dock något som många kanske har hört talas om utan att riktigt veta vad det är för något.

Skaffa sedumväxter till ditt tak redan idag.

sedumväxter

Det här är sedumväxter till tak

Tak med naturliga växter brukar kallas för gröna tak och det finns olika slags gröna tak. Ett alternativ är alltså att ha sedumväxter på sitt tak. Sedumväxter är så kallade fetbladiga växter som har tjocka blad. Bladen ser olika ut på olika sedumväxter med allt från runda till mer ovala blad. Bladen kan även förekomma i en rad olika typer av färger.

Även blommorna har olika utseende på olika sedumväxter. Vissa av blommorna är vita medan andra är rosa eller gula. Att ha sedumväxter på sitt tak är därför något som ger ett tak med ett fint utseende.

Sedumväxterna tål både värme och kyla och de hittas naturligt i miljöer som är bergiga. De kan även växa i områden med sand. I regel hittas sedumväxterna norr om ekvatorn, men till viss del även i vissa områden i Afrika och i Sydamerika.

Fördelar med växter på tak

Det finns flera anledningar till att växter och sedumväxter är ett bra alternativ till att ha på ett tak. För det första gör de naturliga växterna alltså att man får ett tak som är fint att titta på. Sedan så är sedumväxter och andra växter på tak ett miljövänligt val. Växterna på taket samspelar med de omgivande ekosystemen på ett vis som ett annat tak, exempelvis med tegel, inte gör.

Sedumväxterna är även bra på att suga upp och lagra vätska, vilket ger ett tak som påverkas mindre av regnet än andra tak.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *