Det här är plisségardiner

Det finns många olika typer av gardiner att välja mellan till fönsterrutorna i sitt hem. Ett alternativ som kommer i flera olika stilrena färger och tjocklek på väven är plisségardiner.

Köp plisségardiner här.

Plisségardiner

Plisségardiner av skilda modeller

En plisségardin är en typ av gardin som är tillverkad med en list i överkanten och en list i underkanten som håller ihop en väv som har veckats så att den kan föras upp och ned. Plisségardinerna kommer i en rad olika storlekar och passar därför bra till husets alla delar med allt från det allra minsta badrumsfönstret till de stora fönsterrutorna i vardagsrummet.

En plisségardin kan även väljas i många olika typer av färger och mönster på väven. På det viset är gardinen något som både har ett syfte i rummet och bidrar med nytta samtidigt som den är en stilren del av resten av inredningen i rummet.

Plisségardinerna kommer också med olika tjocklek på väven. De skilda tjocklekarna på väven gör att olika modeller av plisségardiner passar till olika användningsområden. De tjockaste gardinerna passar exempelvis för att skydda mot solljus i en större utsträckning än de mer transparenta gardinerna. Plisségardiner kan även beställas efter särskilda mått.

Plisségardinerna kan slutligen även användas till att hålla temperaturerna nere inomhus under det varmare sommarhalvåret samt som ett skydd mot att passerande ska se in i huset.

Plisségardiner efter stil och syfte

Plisségardinerna kommer alltså i olika modeller med skilda färger och täthet på väven. Vilken typ av plisségardin som man kan tänkas vilja välja beror delvis på den egna inredningsstilen men även delvis på varför man behöver en gardin i vardagsrummet, köket, sovrummet eller annat utrymme.

Om du är osäker på vilken plisségardin som passar i ditt hem kan det vara bra att höra av dig till ett företag som har kunskap inom området gardiner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *